vineri, 12 aprilie 2013

Cum se face un ciucure

Ciucurii sunt folosiţi adesea pentru a decora căciuli sau jucării. Copii îi găsesc foarte amuzanţi aşa că va fi un proiect interesant pe care îl puteţi face împreună. Iată cum se face:

Pasul 1: Hotărăşte ce mărime va avea ciucurele tău şi decupează două cercuri de carton. Diametrul cercurilor trebuie să fie puţin mai mare decât diametrul ciucurelui. Decupează în centrul fiecărui cerc câte o mică gaură, cam de jumatatea diametrului iniţial. Cu cât va fi mai mare această gaură, cu atât mai bogat va fi ciucurele la final. Daca însă gaura este prea mare ciucurele va fi greu de modelat şi nu va mai fi rotund.
Pasul 2: Ţinând împreună cele două cercuri, înfăşoară firul în jurul lor până când sunt complet acoperite. Pe măsură ce gaura din mijloc devine tot mai mică, poţi folosi un ac pentru a trece firul de pe o parte pe alta.

Pasul 3: Cu o foarfecă taie firul de jur împrejur pe marginea din exterior şi între cele două cercuri de carton. Ai grijă ca toate firele să fie tăiate la final.

Pasul 4: Separă cercurile uşurel şi cu un fir leagă bine cu un nod toate firele dintre cele două cercuri. Lasă firul puţin mai lung pentru a putea coase ciucurele acolo unde doreşti. Îndepărtează cercurile şi zburleşte sănătos ciucurele. Finisează cu foarfeca acolo unde este nevoie şi gata!

Spor la tricotat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu